مضرات سیلیس بر بدن چیست؟ [علائم و پیشگیری]

مضرات سیلیس

سیلس برای ما چه مضراتی دارد؟

از مضرات سیلیس چه می دانید؟ سیلیس به عنوان یک ماده معدنی سرشار از فواید و کاربرد ، مضراتی نیز به همراه دارد.استنشاق سیلیس کریستالی می تواند منجر به بیماریهای جدی و گاهی کشنده ای از جمله سیلیکوز ، سرطان ریه ، سل (در افراد مبتلا به بیماری سیلیکوزیس) و بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) شود. علاوه بر این ، قرار گرفتن در معرض سیلیس با سایر بیماری ها از جمله بیماری های کلیوی و دیگر سرطان ها مرتبط است.براساس تحقیقات صورت گرفته در مرکز سیلیس میکرونیزه قصد داریم مطالب بیشتری در اختیار شما قرار دهیم.

آیا سیلیس برای سلامتی مضر است؟

گرد و غبار (پودر سیلیس) ایجاد شده توسط برش ، سنگ زنی ، حفاری ، آسیاب و … بر روی این ماده معدنی می تواند حاوی ذرات کریستالی سیلیس باشد. این ذرات گرد و غبار بسیار کوچک هستند. شما نمی توانید آنها را ببینید. این گرد و غبار سیلیس قابل تنفس باعث بیماری ریه و سرطان ریه می شود. فقط مقدار بسیار کمی گرد و غبار سیلیس در هوا لازم است تا خطری برای سلامتی ایجاد کند.

چرا سیلیس خطرناک است؟

تنفس در ذرات بسیار کوچک سیلیس ، باعث بیماری های متعدد لاعلاج ریه شده که منجر به ناتوانی و مرگ می شود.تنفس گرد و غبار سیلیس می تواند باعث سیلیکوز شود ، که در موارد شدید می تواند ناتوان کننده یا حتی کشنده باشد. هنگامی که گرد و غبار سیلیس وارد ریه ها می شود ، باعث تشکیل بافت اسکار می شود که این امر دریافت اکسیژن برای ریه ها را مشکل می کند. هیچ درمانی برای سیلیکوز وجود ندارد.

مضرات سیلیس

سیلیکوزیس یا سیلیکوز چیست؟

سيليكوز التهاب‌ مزمن‌ ريه‌ها ناشي‌ از استنشاق‌ غبار سيليكا (كوارتز) می باشد. سيليكوز شايعترين‌ نوع‌ پنوموكونيوز (گروه‌ از بيماري‌هاي‌ ريوي‌ ناشي‌ از استنشاق‌ غبارهاي‌ برخي‌ مواد معدني‌) است‌.
سیلیکوز معمولاً پس از 15-20 سال مواجهه شغلی با سیلیس کریستالی قابل تنفس رخ می دهد. علائم ممکن است واضح باشند یا نباشند. بنابراین ، کارگران باید از اشعه ایکس قفسه سینه برای تشخیص آسیب ریه استفاده کنند. با پیشرفت بیماری ، ممکن است کارگر هنگام ورزش دچار تنگی نفس شود. در مراحل بعدی ، کارگر ممکن است خستگی ، تنگی نفس شدید ، درد قفسه سینه یا نارسایی تنفسی را تجربه کند.

چند نوع سیلیکوزیس داریم؟

قرار گرفتن در معرض سیلیس می تواند باعث سیلیکوز شود و افراد مبتلا به سیلیکوز نیز در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سل هستند. هیچ درمانی برای سیلیکوز وجود ندارد ، اما 100درصد قابل پیشگیری است. سه نوع سیلیکوز عبارتند از:
سیلیکوز مزمن ، که معمولاً پس از 10 سال یا بیشتر در معرض سیلیس کریستالی در غلظت های نسبتاً کم رخ می دهد.

سیلیکوز تسریع شده ، که از قرار گرفتن در معرض غلظت بالای سیلیس کریستالی ناشی می شود و حدود 5 تا 10 سال پس از مواجهه اولیه ایجاد می شود.

سیلیکوز حاد ، که در جایی رخ می دهد که غلظت نوردهی بیشتر است و می تواند باعث ایجاد علائم در عرض چند هفته تا 4 یا 5 سال پس از مواجهه اولیه شود.

بیماریهایی که سیلیکوزیس روی آنها تأثیر می گذارد کدام است؟

هیچ درمان خاصی برای سیلیکوز وجود ندارد. به کارگران توصیه می شود که از تماس بیشتر با سیلیس برای جلوگیری از بدتر شدن بیماری ، محدود کردن قرار گرفتن در معرض مواد محرک و سیگار خودداری کنند. در صورت نیاز آنتی بیوتیک برای عفونت های تنفسی تجویز می شود. کسانی که تست پوستی سل آنها مثبت است ، به طور کلی نیاز به درمان با داروهای ضد سل دارند. هرگونه تغییر در تصویر اشعه ایکس قفسه سینه ممکن است نشانه سل باشد. بیماران مبتلا به سیلیکوز شدید ممکن است نیاز به پیوند ریه داشته باشند.

آیا سیلیکوزیس قابل درمان است؟

از آنجا که سیلیکوز بر سیستم ایمنی بدن تأثیر می گذارد ، قرار گرفتن در معرض سیلیس خطر عفونت های ریه مانند سل را افزایش می دهد. علاوه بر این ، سیگار کشیدن باعث آسیب ریه می شود و بر آسیب ناشی از تنفس گرد و غبار سیلیس می افزاید.
در موارد نادر ، افرادی که در معرض غلظت های بسیار بالای سیلیس کریستالی قابل تنفس قرار دارند ، می توانند به جای سالها ، علائم معمولی سیلیکوز و همچنین تب و کاهش وزن را در عرض چند هفته ایجاد کنند. در این موارد ، ارزیابی پزشکی باید در اسرع وقت انجام شود.

علائم ابتلا به سیلیکوز چیست؟

سیلیس باعث آسیب دائمی به ریه می شود که می تواند ناتوان کننده باشد و به طور بالقوه منجر به مرگ شود. وقتی کارگران سیلیس کریستالی را استنشاق می کنند ، بافت ریه با ایجاد ندولهای فیبروتیک و ایجاد اسکار در اطراف ذرات سیلیس به دام افتاده واکنش نشان می دهد. اگر گره ها خیلی بزرگ شوند ، تنفس مشکل می شود.
علائم سیلیکوز و COPD ممکن است واضح نباشند و در ابتدا می توانند شامل تنگی نفس ، درد قفسه سینه یا سرفه مداوم باشند. سیلیکوز و COPD می توانند آنقدر شدید باشند که باعث نارسایی تنفسی شوند و در نهایت منجر به مرگ شوند.
علاوه بر این ، قرار گرفتن در معرض سیلیس با سایر بیماری ها از جمله سرطان ریه و بیماری های کلیوی مرتبط است.

چه افرادی بیشتر در معرض مضرات سیلیس هستند؟

هر کارگری که یک یا چند کار زیر را به مدت طولانی و بصورت پیوسته انجام دهد، در معرض خطر قرار گرفتن در معرض سطوح خطرناک گرد و غبار سیلیس قرار دارد. اگر در نزدیکی کسی که گرد و غبار سیلیس تولید می کند کار کنید ، ممکن است در معرض خطر باشید.

  1. گرد و غبار سیلیس (پودر سیلیس)
  2. آسفالت(انفجار ساینده)
  3. آجر
  4. سیمان
  5. بلوک بتنی
  6. محصولات سیمان فیبر
  7. دوغاب
  8. رنگهای حاوی سیلیس
  9. گچ و شن
  10. خاک (خاک و خاک بالا را پر کنید)
  11. سنگ (شامل: گرانیت ، سنگ آهک ، کوارتزیت ، ماسه سنگ ، شیل ، تخته سنگ ، کشت شده و غیره)
  12. کاشی (خاک رس ، سرامیک ، بتن و …)

خرید سیلیس میکرونیزه و خرید میکروسیلیس

بدلیل نوسان قیمت پودر سیلیس در ایران ، جهت دریافت قیمت روز سیلیس میکرونیزه با شماره 09355986868 – 09183511076 – 08132312334 تماس حاصل فرمائید.

آیا مضرات سیلیس (سیلیکوز) قابل پیشگیری است؟

سیلیکوزیس قطعاً قابل پیشگیری است.ضمناً نباید فراموش کرد که پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.برای پیشگیری از مضرات سیلیس موارد زیر را فراموش نکنید :

  1. استفاده‌ از ماسك‌ محافظ‌ يا هود هواكش‌ در طي‌ مواجهه‌ با غبار سيليكا (پودر سیلیس)
  2. عدم‌ استعمال‌ دخانيات‌
  3. شركت‌ در برنامه‌هاي‌ ورزشي‌ منظم‌ براي‌ مطلوب‌ نگه‌ داشتن‌ وضعيت‌ قلبي‌ ـ ريوي‌

تلاش ما در مرکز سیلیس ایران در این مقاله بر این بود تا شما را از مضرات سیلیس آشنا کنیم و راهای پیشگیری و علائم آن را برای شما توضیح دهیم.جهت خرید سیلیس میتوانید از مجموعه کارخانه های سیلیس میکرونیزه ایران در استان همدان، ( تولید کننده پودر سیلیس میکرونیزه ،  سیلیس فوق ممتاز ، سیلیس ممتاز) و در استان آذربایجان غربی  (تولید کننده پودر سیلیس خالص) در سرتاسر ایران عزیز، از جنوب تا شمال از شرق تا غرب نسبت به خرید آنلاین و اینترنتی سیلیس اقدام کنید.

از طریق لینک زیر می توانید اطلاعات بیشتری راجع به بیماری سیلیکوز و مضرات سیلیس دریافت نمایید.
اطلاعات بیشتر در مرکز تحقیقات بیماری های مزمن تنفسی

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۵ رای
amirsam
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *